top of page

POSTAVITE SI ZDRAVE MEJE - 7 TRDITEV, katere NE držijo!

Updated: Apr 25, 2020


izrečene-besede-izrisane-na-kožo

Zakaj je postavitev meja sploh pomembno?

Postavljanje meja je zdravo in zelo pomembno zato, da “izluščite” svoje bistvo in prepoznate sami sebe, da boste lahko v življenju delovali kot VI in ne kot nekdo drug. Če dovoljujemo drugim, da vplivajo na nas in nas oblikujejo po svojih merilih...ne boste to nikoli VI!!! Vprašajte se, koliko na vas vplivajo drugi? Kje se jim podredite in zakaj? Ali je vaša resnica drugačna? Ali rečete NE, kadar to čutite?

Spoznati morate sami sebe, kdo sploh ste in kakšno življenje si želite in nato veselo na delo - zgradite si to življenje. Nihče vas ne bo imel manj rad zaradi tega, če si postavite zdrave meje, kjer je ljubezen, dobri nameni in spoštovanje. Dobro merilo pri tem vam je lahko to, da se vprašate: “Ali bi jaz deloval/a na enak način?” Če vam način delovanja, katerega imajo določene osebe do vas, ni všeč in ni spoštljiv, kaj boste storili? Dovolili to delovanje naprej ali kaj spremenili? Naj vam ne bo hudo, ko bodo določene osebe “odpadle” iz vašega življenja, ko si boste začeli postavljati meje. Če vi spoštujete druge, imate tudi pravico, da VAS spoštujejo.

Kje potrebujem postavitev meja?

Se vam dogaja, da vedno znova nekdo nekaj želi od vas? Mogoče določene usluge, pomoč in vi pač radi pomagate ali vas izkoriščajo, zaradi vaše dobrote in morate opraviti veliko več dela, kot bi bilo “pošteno”. Vas stalno “kar neki” sprašujejo in se vtikajo v vaše življenje, so “pametni” in kar malo preveč vsiljivi s svojo radovednostjo in tudi s svojimi “dobrohotnimi nasveti”. Kaj pa, če vas celo ponižujejo in sploh nimajo spoštovanja do vas. Mogoče vas prepričujejo, da vaš način življenja in predstave, ki ste si jih o življenju postavili niso prave. Mogoče vam govorijo, da niste dovolj dobri, da pretiravate v vaših “predstavah” ali pa vas celo “kaznujejo” z molkom, samo zato, da bi dosegli svoje. Bog ne daj, da vas celo pretepajo ali/in uporabljajo psihično nasilje nad vami...to morate vsekakor prekiniti! Saj ga ni na tem svetu “tistega”, ki bi si tako ravnanje “zaslužil”! To se vam lahko dogaja povsod: doma v partnerskem odnosu, v odnosih z starši, “prijatelji”, sodelavci...

Nekateri to počnejo zelo prefinjeno in lahko dosežejo, da na koncu izpadete vi “čudni”, manj vredni ali celo nepošteni. Da, nekateri znajo zelo dobro obračati besede v svoj prid. Določeni ljudje "zgolj" stresajo svoje nezadovoljstvo, jezo, bes pač na tistega, ki prvi pride mimo. Lahko bi rekli, da ste za njih kot nekakšen "energijski smetnjak", saj želijo svojo nizko vibracijo energij nekje spustiti in se je otresti, da lahko potem lažje zadihajo. Lahko pa želijo na tak način “držati nadzor” in manipulirajo z vami, ker enostavno to potrebujejo, da nahranijo svoj velik ego.

Vprašajte se: “Zakaj bi vam nekdo storil nekaj, kar vi njemu ne bi?” To je znak, da je potrebno postaviti mejo! Določeni ljudje se sploh ne zavedajo kaj počnejo. Za nekatere od njih, je to le igra, drugi resnično mislijo, da vam s “svojim vtikanjem” v življenje, resnično pomagajo, tretji pa enostavno nimajo kaj početi oz. se raje ukvarjajo z življenjem drugih, kot pa s svojim. Največkrat zgolj “nadaljujejo” poznan vzorec iz družine ali okolja, v katerem so odraščali. Lahko, da jih ni nihče naučil drugačnega načina / pristopa, sami pa tudi niso prišli do te točke, da bi se jim zdelo potrebno spreminjati njihov način komunikacije. Namreč način komunikacije in odnos, ki ga imamo z drugimi ljudmi je ZGOLJ izbira - v vsakem danem trenutku se MI odločamo, kako in na kakšen način bomo z nekom vodili komunikacijo in imeli odnos. To pa vsekakor ni opravičilo za njihovo ravnanje!

Roko na srce prosim...vsak ima toliko “dela” sam s sabo, da ima “materiala” za eno celo življenje, seveda če hoče osebno rasti ;-)

recite-stop-vsem-toksičnim-odnosom

Postavitev meja je nujno potrebna v vseh odnosih, ki niso enakovredni in grajeni na medsebojnem spoštovanju!!!

Trditve, ki ne držijo!

1. DOLOČENI LJUDJE SO PAČ "TAKI"

Zakaj sprejemati nespoštovanje od drugih ljudi? Tako kot se vi odločate, da boste imeli spoštljiv odnos do drugih, se lahko tudi oni odločijo! Če ne vedo / ne znajo kako - naj se preprosto naučijo :-)

2. NAJBRŽ SEM STORIL/A NEKAJ NAROBE

Mislite, da je to opravičilo, da ima nekdo nespoštljiv odnos do vas? NE ni opravičilo. Vsi smo ljudje in krvavi pod kožo - motiti se, delati napake...je človeško! Poznate tisti rek: "Naj prvi vrže kamen tisti, ki je "brezmadežen". Nihče ni popoln - popolnost kot taka ne obstaja, vsi se namreč učimo skozi življenjske izkušnje.

3. NAJBRŽ NIMAM PRAV

Prepiri o temah, kjer nekdo potrjuje / dokazuje, da ima on / ona prav - NI opravičilo za nespoštljivo ravnanje. Vsak človek ima pravico, do svojega mnenja in osebnega pogleda na zadeve. Ko se v določeni zadevi ne strinjamo z mnenjem / pogledom drugega, lahko to mirno povemo. Nestrinjanje o nečem je velikokrat povod prepirov, vendar to ne sme voditi do nespoštljive komunikacije in / ali celo do nasilja. Vse se lahko "reši" na miren in spoštljiv način. Zato pa je potrebno, da se vsaka "nasprotna" stran postavi en korak nazaj in poskuša vživeti v položaj drugega z namenom razumevanja pogleda in čustev druge osebe.

4. NISEM DOVOLJ DOBER / DOBRA

Zaradi nizke samopodobe in / ali ker sebe in svojega dela ne cenite dovolj, se lahko ujamete v to "zanko". Zdaj pa vprašanje? Ali se trudite, da delujete v danem trenutku / situaciji, najbolje kot le veste in znate? Če je odgovor DA in niste "perfekcionisti", ste dovolj dobri. Dobrodošlo je razmišljanje, da se nekaj lahko izboljša, vendar nikomur ne daje to pravico, da se nespoštljivo obnaša do vas.

5. SAM/A IZZIVAM S SVOJIM NAČINOM DELOVANJA

Vam je že kdo rekel, da se obnašate na način, ki je njim nesprejemljiv in / ali jih vaš način delovanja dobesedno izzove tako, da dobijo "napad" jeze, besa...torej ste si potemtakem sami krivi, da "pokasirate" njihov negativen odziv. To ni resnica! Vsak ima pravico, da se obnaša in deluje na način, kateri se njemu zdi najprimernejši in s tem odraža samega sebe. Ali to pomeni, da drugi želijo, da živite po njihovem "modelu"? Ali to pomeni, da vam ne dovolijo, da ste vi resnično vi? Ali to pomeni, da vas bodo imeli radi zgolj in le, če se boste preoblikovali v osebo, kot si jo oni želijo? Odgovor je DA - nekateri pač na vse načine poskušajo preoblikovati ljudi na "svoj način". Ali je to prav? Odgovor je NE! Vsak lahko oz. ima pravico preoblikovati zgolj sebe. Kako so že rekli? "Če želiš spremeniti svet okrog sebe, začni najprej pri sebi."

6. VEDNO REČEM "DA" - TAKO ME SPREJMEJO IN IMAJO BOLJ RADI

To ni resnica! To, da rečete "DA", ko mislite in čutite v resnici "NE" pomeni, da sami sebe ne spoštujete dovolj - torej kako vas bodo potem drugi spoštovali? To pomeni, da iščete ljubezen od drugih, ker sami sebe ne ljubite in ne cenite dovolj. To pomeni, da postavljate sebe v podrejeni položaj zgolj zato, da bi ugajali drugim in / ali pa jim bili bolj podobni, saj imate le tako možnost, da ste vključeni v njihovo družbo. Ne morete vsem ugajati! Eni vas bodo ljubili in spoštovali, drugi vas bodo zmerjali in sovražili. In to je povsem normalno.

7. NE MOREM NIČ NAREDITI - VLOGA ŽRTVE

Se ne počutite dovolj močni, da bi se komurkoli postavili po robu in se zavzeli za svoje pravice? Se vam zdi, da ni načina, s katerim bi izboljšali svoje odnose in življenje? To ni resnica! Vedno je lahko nekaj, kar vsaj poskušate narediti v tej smeri. Vsak mora zase prevzeti odgovornost za svoje življenje, ne pa prepuščati drugim krmila. Vaja dela mojstra in s časom lahko preoblikujete vaše lastne vzorce in prepričanja. Dokler se boste držali "vloge žrtve"( da vam drugi to in ono povzročajo ), ne boste prišli do izboljšanja položaja. Lahko se le vrtite v istih situacijah, katere lahko s časom postanejo vse težje. Vzemite krmilo v svoje roke in ga začnite počasi upravljati proti smeri vaših želja. Le od vas samih je odvisna kvaliteta vašega življenja, katerega želite živeti!

postavi-si-meje-vibracijeduse.si

Če vas ne morejo sprejeti take kot ste, se ne spreminjajte zaradi njih, ne "ugajajte jim" zgolj zato, da boste sprejeti, temveč si raje poiščite sebi podobne ljudi. Družite se z ljudmi, kateri imajo podoben pogled na zadeve, enake ali podobne vrednote...s takimi, katerim spoštovanje veliko pomeni in bodo sprejemali vaš način delovanja. Izberite tiste, kateri vas bodo dvigali in ne potlačili in bodite s tistimi, ki bodo poskušali videti dobre lastnosti v vas in ne slabe. Vsak namreč lahko "potencira" slabe strani drugega z namenom, da sebe "povzdiguje" / prikaže v lepši luči. Nekateri to počno zavedno, spet drugi nezavedno.

Pot postavljanja lastnih zdravih mej, katere temeljijo na ljubezni, miru in spoštovanju je včasih res težka in boleča, pa tudi dolgotrajna, zato bodite potrpežljivi, strpni, pogumni in verjemite vase. S časom boste razvili lasno moč in postali bolj samozavestni. V življenje vam bo to prineslo tudi čudovite odnose - čeprav se vam zdaj lahko zdi, da le sanjate. Verjemite, da je mogoče in da taki ljudje kot ste vi obstajajo! :-)

Kaj lahko pridobim / izgubim pri postavljanju

meja?

Izgubite lahko: neprave prijatelje, sodelavce, partnerje; stare neuporabne vzorce; občutke krivde, nesprejetosti, nezadostnosti, manjvrednosti...; depresivna obdobja, žalost, nemotiviranost, vsakdanjo rutino...

Pridobite lahko: nove kvalitetne odnose- prave prijatelje, sodelavce, partnerje; nove vzorce; samospoštovanje, ljubezen do sebe, notranjo moč, motivacijo, veselje, zagon in kvaliteto v življenju...

Postavitev zdravih mej je nujno potrebno, če hočete “zadihati” s polnimi pljuči in zajeti življenje s polno žlico. Nihče ne bo tega storil namesto vas, nihče vas ne bo “rešil”, vse je odvisno le od VAS. Naj bo današnji dan - tisti dan, ko ste si rekli : ” Dovolj imam tega, zaslužim si ljubeče in spoštljive odnose in kvalitetnejše življenje.

” SREČNO NA VAŠI POTI"

Z vami in za vas Karmen Seražin Access Bars / MTVSS / regresije / meditacije / svetovanje / osebna rast in duhovnost / angelski tarot readingi Za vse informacije se obrnite na:

Prijavite se na novice in bodite prvi, ki boste obveščeni o vseh posebnih ponudbah, popustih in dogodkih. Naša spletna stran>>>http://www.vibracijeduse.si/

Pišite na: e-naslov>>>vibracijeduse@gmail.com

Obiščite nas: FB stran>>>Vibracijeduse

71 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page