top of page

OPROSTITI ALI NE?

Updated: Apr 25, 2020


oprostiti-ali-ne-vibracijeduse

Včasih me ljudje sprašujejo, kje je tista "prava" meja, ko nekomu oprostiš nespoštljiv odnos, ki ga imajo do tebe? Oprostiti ali ne ?

Meje so zelo različne, kot smo različni tudi ljudje. Neka zadeva je zame lahko "velika", za drugega sploh ni pomembna ali pa npr. določene stvari bi si še nekaj let nazaj "dovolila", zdaj si pa ne več...zakaj? Z dneva v dan rastemo in se razvijamo. Kaj je prav in kaj ne, se učimo od družine in okolice...in tako kot se naučimo, tudi delujemo z drugimi okrog sebe. Če nekdo odrašča in se nato druži z ljudmi, kateri ne poznajo spoštovanja, ga tudi sam ne more "podeliti" z drugimi, saj se tega ni naučil.

Ampak zakaj si ljudje sami dovolijo, da nekdo ne-spoštljivo ravna z njimi? Lahko zato, ker imajo sami podobne vzorce ali zato, ker se imajo enostavno premalo radi in se ne spoštujejo dovolj. Nekateri so naučeni, da je potrebno pač potrpeti...pa je res potrebno? Ne, ni potrebno potrpeti, potrebno se je pogovoriti in postaviti meje tam, kjerkoli spoštovanje pač manjka in kjer se "slabo" počutite v nekem odnosu.

Tisti, ki vas spoštuje vas bo pripravljen poslušati, saj mu ne bo vseeno kako se počutite. Po drugi strani pa tisti, ki vas niso pripravljeni poslušati in so le oni tisti, ki postavljajo "pravila", kako naj odnos deluje...vemo vsi kam to pelje a ne?

Nato so tu še tisti, ki "ponavljajo" vedno ene in iste "scene", vi pa jim vedno znova odpuščate...zakaj? To je začarani krog, saj če nekdo vidi, da lahko dela kar hoče in nima spoštovanja do vas, vas bo vedno "vlekel za nos", saj mu to dopuščate. Dopuščali pa boste toliko časa, dokler ne boste čisto na tleh in potem bo potrebno udariti po mizi...a takrat je navadno že prepozno, ni pa nemogoče. Veliko ljudi le trpi in trpi, ko pa enkrat "poči film" enostavno zaključijo odnose, saj je bilo vse preveč čustvenega trpljenja in se jim zdi nemogoče iti čez vse to. Takrat navadno ocenijo, da so v nek odnos enostavno vlagali "preveč" in premalo pa je bilo z druge strani.

Odnosi so gradnja in rast iz dneva v dan, z leta v leto...enakovredno iz vseh smeri...ne zgolj iz ene. Ko nekdo vpraša: " Ali naj oprostim? ", rečem jaz: " Če se tako počutiš, tako tudi stori." Namreč ne moreš nekomu, ki verjame v to, da bo nekoč bolje, vzeti vere...lahko bo res bolje, lahko pa bo še slabše. Navadno je tako, da ko se neke lekcije učimo, je najprej v mili obliki, potem pa je vse težja in težja...ponavlja se v vse težji obliki zato, da končno "spregledamo" in se zbudimo.

Z vami in za vas Karmen Seražin Access Bars / MTVSS / regresije / angelski readingi / osebna rast / duhovnost Vse info na e-naslov: vibracijeduse@gmail.com ali na FB strani Vibracije Duše ( ZS )

47 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page